Zajímavé články a tipy ❕ Pomůžeme vám najít správné zboží i služby.

Jak zapálit gril?

Léto je v plném proudu a s ním i sezóna grilování🡕 a příjemného posezení s přáteli. Grilování je snadný a relativně rychlý způsob přípravy pokrmů nad žhavým uhlím. Abyste ale neměli z plátku masa nepoživatelnou podrážku a ze zeleniny kus spálené hmoty, je třeba dodržovat některé postupy. Tím nejdůležitějším je způsob, jak zapálit gril🡕 . Postup, jak zapálit brikety nebo jak zapálit dřevěné uhlí, je v zásadě stejný. V tomto článku poradíme, jak na to.

Správně rozpálený gril🡕 , který poskytuje stabilní teplotu a nekouří, je základem úspěchu. Existuje hned několik způsobů, jak zapálit gril🡕 na dřevěné uhlí nebo brikety. S plynovými nebo elektrickými gril🡕 y se pracuje poněkud jinak, na tomto místě se tedy zaměříme pouze na klasické gril🡕 y.

Použijte komínový podpalovač, gril🡕 s ním rozpálíte velmi svižně

Asi nejjednodušším způsobem, jak zapálit dřevěné uhlí nebo jak zapálit brikety v gril🡕 u, je použít tzv. komínový podpalovač. Jednoduché zařízení v podobě trubky s otvory a držákem zajistí, že se vám zhruba za půl až tři čtvrtě hodiny podaří připravit skvěle rozžhavené uhlíky, přímo nachystané na grilování🡕 .

Komínový podpalovač se skládá ze dvou částí – dno tvoří mřížka, pod niž umístíte některý z tuhých podpalovačů, do komory nad ní nasypete uhlí nebo brikety. Podpalovač stačí zapálit v prázdném gril🡕 u (zatím tedy bez mřížky, na níž připravujete jídlo) a komínový podpalovač postavit na něj.

Tuhý podpalovač je klasika, pozor ale na ty chemické

Dalším způsobem, jak zapálit brikety nebo dřevěné uhlí, je použití tuhého podpalovače. Na trhu jsou dva typy:

Přírodní bývají vyrobeny z dřevitých vláken, která jsou např. namočená v oleji nebo vosku, jenž ulehčuje zapálení. Umělé, vyrobené na ropné bázi, ale negativně ovlivňují vůni a chuť gril🡕 ovaného jídla, navíc nejsou zrovna šetrné k přírodě.

Samotný postup je jednoduchý. Stačí podpalovač umístit do gril🡕 u, obložit uhlím či briketami a zapálit. Do pár minut se plamen přenese na materiál a vám stačí jen počkat, dokud se nerozžhaví na dostatečnou teplotu. Pokud byste měli dojem, že se gril🡕 rozpaluje pomalu, vždycky může pomoci opatrné rozfoukání.


Pokračovat na tento tip!
🕙 Přidáno 5.8.2022
📂 Kategorie: Domácnost

Hodnocení: zatím nehodnoceno

Jak se vám líbil článek?

Komentáře